One Piece

One piece är en utav världens främsta japanska mangor. Den har allt som krävs av en manga, Humor, fighter, vänskap, och en BRA story.  Serien handlar om "Monkey D Ruffy"s äventyr på väg mot att bli Piraternas kung. Av en slump äter Ruffy en "Djävulsfrukt" (som ger personen olika karfter) och tack vara det blir Ruffy en Gummi-människa. Under resan får vi möta "Nami", Navigatören som kallar sig själv för en  tjuv som bara snor pengar och skatter från pirater, vi får möta "Lolonoa Zoro" vars mål är att bli världens främsta svärdsman. Han har tidigare gått under namnet och är allmänt känd som "pirat-jägaren Zoro", Han är svärdsmannen som bemästrar tre-svärds-tekniken. Sen får vi möta "Usopp", skeppets skytt och mytoman! Han vill leva upp till sin fars namn som Pirat och leva på de stora haven.
Lite senare i serien dyker även Skepps-kocken "Sanji", hans special är sparkar och han är en obotlig flickjägare. Vi får även möta skeppets läkare som konstigt nog är en ren med blå mule, han heter "Tonytony choppa". 
Tillsammans bildar denna udda skara personer som av olika skäl bildar piratgänget "Stråhattsklanen".
På sina resor träffar dem på flertalet "onda" Pirater som vill slåss och samtidigt jagas de utav Världsregeringens marinkår, på deras resa genom "storleden", piraternas överställe!

Serien snyggt tecknat och har många olika stilar på karaktärerna. Författaren har utvecklat serien med sin fantasi på ett sådant sett att man aldrig tröttnar på alla nya fiender som ständigt dyker upp och vill stoppa stråhattsklanen av olika anledningar. Målen hos karaktärerna är helt solklara och man blir nästan fanatiker om man inte får fortsätta läsa den spännande fortsättningen efter varje boks slut.  Tillsammans utgör stråhatsklanen den kompletta skaran av karaktärer som gör att det aldrig blir tråkigt. Jag måste faktiskt säga att Förafattaren har skapat ett av världens mästerverk inom denna genren.!

Serien får ett topp-betyg av mig. Alltså 5/5, för ett helt solklart tema och grymt spännande äventyr med bra och roliga karaktärer!


Dagens bild:

Den är gjord till detta inlägget.:P endast framställt för att medverka här : =

Kommentarer
Postat av: Coffee

Trääävlig liten recension det där. Missa inte min kommande om en relativt, i Sverige, okänd manga som handlar om vikingar! Den läre dyka upp någon gång under nästa vecka.

2008-10-24 @ 14:59:08
Postat av: Zzeat.

Har läst men tröttnade när jag fastande vid Impulse. Rätt bra serie faktiskt man fastar ganska lätt. Lånade typ 8 st varje vecka när jag fastnade. XD

Fin blogg forstätt så..

2008-10-24 @ 16:17:52
Postat av: Markus

Tack Zzeat, det är alltid roligt med folk som uppskattar ens blogg! Inte allt för många personer som aktivt gillar bloggande. :P



Men jag ska fortsätta iaf! ^^

2008-10-25 @ 15:12:54
URL: http://thesyndicates.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0