acer ASPIRE 5930G

acer ASPIRE 5930G Detta är namnet på min alldeles nyinköpta dator! Jag förmodar att ni vill ha all info man kan få om den? :P

Här är lite produktinformation:

Skärm 15.4" Skärmtyp 1280x800 CrystalBrite(blankskärm) Processor Intel Core2Duo Processorhastighet P7350, 2.0Ghz, 1066Mhz Minne 3GB Max minne Max 4GB Minnestyp 1x2048 & 1x1024MB, DDR2, 800Mhz Hårddisk 250GB Hårddisktyp SATA 5400rpm Grafikkort nVidia GeForce 9600 GT 512MB Ljudkort Ja, standard 16-bitars Modem Ja, 56k v.92 Optisk enhet DVD±RW (+R Dual Layer) Pekdon Touchpad Tangentbord Svenskt tangentbord Nätverk 10/100/1000Mbit WLAN 802.11 a/b/g/Draft-N VGA Ja, 1st DVI Nej HDMI Ja USB 3st USB 2.0 TV-ut (svhs) Nej Bluetooth Nej Kortläsare Ja, 5-i-1 Expansionsplatser 1st ExpressCard/54 Webbkamera Ja, 0.3 Megapixel Operativsystem Windows Vista Home Premium Medföljande tillbehör Nätadapter Mått (BxHxD) 366 x 43 x 274mm Vikt 3kg

Pris: 7995kr

Historien bakom köpet!

Jag har suttit hemma och kollat runt på datorer ett bra tag nu. Många av mina vänner har införskaffat sig olika sorters datorer och oftast bärbara.. Jag va helt inne på att jag skulle ha en bärbar dator.. Nu efter att jag hade fått min lön, blev jag bara mer entusiastisk (stavning?) Och kollade runt på än fler sidor efter datorer.  jag va helt insnöad på Fijutsi Siemens eller HP.

Men när jag och pappa igår skulle åka till torp bad han mig kolla om "inet" hade några datorer av värde. jag gjorde det och blev överraskad av att de hade ett så stort utbud. Jag och far min övningskörde sedan fram och tillbaks till olika ställen. För att sedan vända kosen mot torp.. Väl där utförde vi alla våra ärenden för att sedan besöka Inet.  Vi gick in kollade en lång stund på datorerna som stod uppradade.. Vi (pappa) tyckte att priset va lite väl högt för en bärbar dator. Men efter att ha studerat i stort sett alla datorer där och sedan pratat me den trevlige men stenhårda försäljaren så beslutade jag mig för att ta just denna "acer ASPIRE 5930G". För att han hade lagt fram massa saker som att den va en av de bästa av sin sort och att den klarade maximal-krävande spel etc. Men det slutade iaf att jag köpte denna dator.. Så nu sitter jag här med min nya fina fräsha dator..  (Innan köpet var vi iväg på on-off och Elgiganten å kollade med. Men jag beslöt mig att köpa datorn på Inet just för att den verkade överlägsen de andras datorer:P)

Och såhär ser jag ut just nu :W


Onsdag 27/8-08

Denna skoldag var helt otroligt världelös. Fick inte ut något vettigt av den och lärde mig inte ett skit. Enda fördelen var väl att jag fick min lön idag. För övrigt var allt rätt segt..  Dock har jag varit iväg med kristoffer och gymmat idag. Vi blev helt slutkörda -.- Efter att inte ha tränat på hela sommaren så är det rätt tugnt att köra igång igen liksom.  När vi vid ett lite senare tillfälle under dagen hade infunnit oss i kristoffers hus tog vi och kollade på en film som visade sig vara MIIB (Man in Black 2) Den va helt ok faktiskt.Det fanns vissa riktigt roliga sekvenser med faktiskt . Efter den slog vi på tv'n och upptäckte att X-man gick på6an och för att vi inte hade sett den på så himla länge så tog vi och kollade på den med (Marvel nördar som vi är).

Jag utlovade ju en recension av något slag.. Hade planerat att göra en recension på Naruto idag, men då jag upptäckte att alla mina Naruto böcker är utlånade kommer därför recensionen upp när jag lagt vantarna på dem igen. (Kan ju inte allt om serien i huvudet liksom =P )

Aja, ha det bra iaf


Pussar å Kramar (L)

Värdelöst

Nu är det väl ändå dags att sova eller? Jag har iaf inte gjort några direkt vettiga saker idag. Jo, Jag har inkasserat en skuld.. Väntar dock fortfarande på lönen.. Kommer nog imon kanske :W Om inte så ska jag ringa upp chefen!
Men bara så att ni vet så  dyker det snart upp en recension av antingen "Box 21"(Kriminaldrama)  eller "Naruto" (manga) den närmaste tiden. Ska bara ta mig tid till att skriva det helt enkelt!

Ha det bra

Så hörs vi allesammans

Puss å Kram (L)

-----------------------------------------------------------------


Btw, PS (Photoshop) är Up and Running igen (efter ominstallering av datorn). Ska bara fixa fram lite fonts igen -.- Sen är det klart. ! :=

Beer och Grillat!

Dagen har varit otroligt underbar! Igår kom linda hit, det va roligt att träffa henne igen( Hon är verkligen underbar :=). Vi såg på Sweeney todd och Texas chainsaw massacre the beginning och sen sov hon över här :P

Idag har jag mest tagit det lugnt. Vädret har varit otroligt bra idag så jag har grillat me pöjkarna (Joel, Alexander och kristoffer) Linda åkte hem vid 14 så då var jag å kristoffer iväg och hyrde film och köpte lite mat. Det blev grillat med potatissallad och en god "grönsallad" med vinigrett på.. Efter en alldeles utmärkt måltid spelade vi Munchkin och Självklart vann alexander -.- Han låg under hela tiden ända tills i slutet då han bara rushade förbi på något skumt vis. (jag själv tror att han mutade dommaren)
Senare såg Jag och Coffee på "No country for old mens" Kanske inte riktigt världens bästa film direkt, men den va helt ok. Och självklart Har vi druckit lite öl till allt detta! Så mycket bättre kunde dagen inte ha varit!

Jag får verkligen säga att vissa dagar är livet verkligen en fest! :)

Kvällning

Dagen har varit rätt knepig, hade en rejäl fight med mina föräldrar idag. Vi bråkade om att jag inte hjälper till hemma tillräckligt mycket och att jag spenderar  en del tid vid datorn -.- Det slutade iaf med att jag och dem skrek på samma sak. pappa sa något med att jag kunde dra åt helvete å jag kallade dem psykopater. -.- Så det va rätt omtumlande.
Efter detta tog jag min cykel  och cyklade en runda på 1h och sen bar det iväg hem.. ville inte prata med dem så gick rakt in på rummert och satte på Sonic Syndicate på hög volym.. Började sakta men säkert att städa mitt rum istället..  Sen diskade jag och tvättade lite med.. Sen verkade allt vara frid och fröjd..
 
Lite senare på dagen kom kristoffer och spelade Yo-gi-oh med mig.. Jag vann 1½ match till. Så nu är det 2-1 till mig i matchstatistik.  Denna gång spelade vi med troligtvis korrekta regler och lyckades tillslut få en otroligt rolig match med svängningar hit och dit :P
Så imorgon bär det av till götet för att köpa mer kort :M (visst jag vet att jag är tönt, men vad gör man inte för att ha kul)!
Jag kommer senare att lägg upp min lek + egenskaper hos korten (i korta drag)  men det är när jag byggt fördigt hela decket.

Nu snart ska vi ge oss (med oss menar jag självklart alexander, kristoffer och jag) iväg till henån för att hyra film. Vi får väl se vad det blir ikväll.  Och imorgon kväll kommer linda hit och det ska bli skoj! := Vi ska kolla på film lite film osv ;P (skräckis ska vi tydligen se) xD och alla vet ju vad jag tycker om sånna filmer :W

That's it!

Over and Out!

Dagens bild!



Ni får tolka den som ni vill.. jag ser det iaf som hav, horisont, mln och himmel !! :P

Bilder,Photoshop och Internet!

Bilder,Photoshop och Internet!

Alla har dem något gemensamt? Bilder redigeras i photoshop och sen läggs dem ut på internet. Internet är en grund inspiration till att skapa bilder i och att fotograffera.. internet samlar oss alla på olika hemsidor för olika saker. :W Kort och gott de tre hör på något vis ihop :=

Jag är iaf en internet och photoshop nörd. Jag har använt mig av photoshop sedan i april-08 ungefär. Jag har mest inriktat mig på skapandet istället för redigerandet av bilder.. jag skapar oftast Avatarer och loggor till olika saker. Men jag har även lärt mig grundkunskaperna inom redigering. (Den delen intresserar mig inte så jättemycket just nu dock) För att något jag lärt mig får ni nu se några exempel. Kanske inte världens bästa bilder som gjorts. Men jag gillar dem!

1Bildens bakgrund och allt förutom motivet är skapat av mig.
Bildens bakgrund och allt förutom motivet är skapat av mig.


Detta är ett exempel (rätt tidigt gjord) och jag har försökt.. vet inte riktigt vad jag ville med bilden.. Jag gillar den helt enkelt iaf!

2

Bilden skapad som en avatar till en person på ett spel. Jag vet inte riktigt vad det ska vara, men den är abstrakt och väldigt fin :=

3


Vet att bilden har sina brister.. men visst den är otroligt charmig ;)


4.

Denna bild ser jag mer som en framsida till en manga av något slag.


5.

Detta är då ett litet exempel på en väldigt liten del av bildredigeringen. (från början en helt vanlig bild på en tjej. Hittad på google tror jag)

Så här är nu några exempel på vad jag gjort i photoshop. Jag spenderar alltså mycket av min tid med programmet. När jag inte leker där så sitter jag på internet. Då är jag oftast på olika spelsidor..

Hoppas bilderna roade er lite iaf :=

Ha de fint. puss

Restaurang

Godmorgon, idag börjar vi i restaurangen på skolan. Vi har kvällsarbete och börjar därför runt 13:30 och kommer då gå igenom kursens delar och vad vi ska göra under kursen. Självklart kommer vi jobba som en normal restaurang med "a lá carte" vilket innebär att gästen kan få beställa direkt ur en meny. Jag har jobbat med detta system hela sommaren och känner mig väl innsatt i det sättet att arbeta. Så jag tror därför att det kommer bli relativt lätt men endå skoj att köra restaurang i skolan :P
Dagen för övrigt kommer vara rätt trist, har inte riktigt bestämmt mig för om jag ska åka hem ikväll eller om jag ska stanna i uddevalla för att umgås me ngn polare.. (vet ju inte när jag slutar liksom) Jag ska försöka börja med att plugga på körkortsteorin idag på bussen med. Tänkte börja göra "instuderings-frågorna".  Hoppas det går bra.

Visst är jag duktig på att skriva i min blogg. Just nu har jag en kurriöst dålig fantasi..  Men i något av min senare inlägg tänkte jag ge er en recension "Naruto" (Manga för er som inte vet) (för att se fler recensioner på manga se "Dark lord of coffee" som är länkat vid "mina pals")och så kommer jag även lägga upp lite bilder som jag har gjort i photoshop. Och det lär bli rätt mycket avatarer (små visningsbilder)  Men även en del andra roliga saker kan komma att visas upp. :=

Så jag hoppas nu att ni fortsätter följa min otrligt fina blogg (kom ihåg att jag ha gjort utseendet själv :M)  och så får ni ha det så trevligt på denna fina torsdag som det är idag :P


Yu-gi-oh!

Ännu en dag har flutit förbi och den var inte speciellt annorlunda från någon av de andra dagarna. Det ända som verkligen urskiljde sig från det vardagliga gråa och otroligt trissta livet var väl ändå att jag och kirstoffer åkte till torp för att inhandla något som vi båda två aldrig förr hade testat! Vi köpte Yo-gi-oh! kort-spelet! Vet att det låter lite nördigt men jag är en stolt geek (A)( som varken visade sig vara en dålig rip-off på magic eller något kortspel jag ens hade testat förr.. Det va bara otroligt bra! :P )
Efter det har vi suttit hela kvällen och knopat ihop våra lekar och letat frebrilt efter reglerna på internet. När vi väl fann dem var dem svårare att lära sig än vad vi trodde. Men efter många om och men så lyckades vi äntligen spela och vi fick spelat 3 omgånger. Det slutade 2-1 till mig och jag är nästan lite stolt :D Nu återstår självklart att får alexander att också skaffa spelet men det kommer nog i sinom tid. Recension om spelet kan läsas på kristoffers blogg imorgon någon gång!

För övrigt fanns det bara en annan sak som var lyckad med dagen, det va väl att jag fick bytt ut mitt busskort.. Istället för att använda ett flerkommunskort som räcker mellan 07:00 - 19:30 så kan jag numera åka på "Regionen runt-kortet" Som räcker mellan 04:00 och 24:00 (alltså det funkar i göteborg med) Detta lyckades jag införskaffa tack vare mina karaktäristiska och väl utformade personifierade drag som vit lögnare! Eller ja. Det jag sa till dem kanske kommer ske.Men inget är planerat ännu!

Vemod till den som ger sig med bloggandet säger jag bara! Men nu ska jag iaf dra mig iväg för att bära något hos min syster.. -.- Klockan är ju banne mig 22:38 -.- Vad ska hon ha hjälp med att bära såhär dags.? Man blir bara frustrerad.

Ha det fint iaf :P

Nytt utseende!

Nu har jag äntligen blivit fullständigt nöjd med mitt nya utseende. Hoppas att ni liksom jag kommer att kolla ofta på min blogg :P

Utseendet är skapat av mig och finns bra i EN upplaga. :=

Kruxxo!!

Nu har jag äntligen Kruxxat klart med bloggen. jag har fixat allt precis som jag vill ha det.. Tänkte försöka ändra mer utseende-mässigt imorgon.. Mer om hur "boxarna" ska vara utformade. Och så ska jag försöka koda förbi "google-reklamen"

Dagen som sådan har varit rätt bra för övrigt. Skola, pizza och ledighet typ.

Har även spelat en Otroligt intensiv match av Munchkin, Det va svettigt, det va roligt och framför allt... jag satt i den mest passiva situation av spelet jag någonsin gjort. :( Jag gav mig av rätt tidigt efter ledningen och höll mig så i ungefär halva perioden. Sen kom mina kamrater ikapp och förbi mig. När vi väl va framme vid 9 poäng var (man vinner vid 10) så rök det nästan om oss för så mycket svettades vi! Vi försökte alla med de knep vi hade i rockärmen. Alex den listige klurade på nya planer varje runda och gjorde allt han kunde för att stoppa kristoffer från att vinna. Kristoffer den Hårde och envise fortsatte att sukta efter vinsten, han hade ju trots allt mest av allt och störst chans till vinst! Jag själv däremot befann mig i skymundan. Med endast kort som inte gick att spela på handen satt jag och väntade på min tur. (om och om igen) När jag slutligen fick upp ett monster på planen funderade jag på hur i helsike jag skulle döda det. Jag räknade mina poäng och jämnförde med monstret. YES, jag skulle kunna ta det och vinna. Det va då både alexander och kristoffer kastade sig över mig med var sin kniv i händerna, Jag förlorar 4 poäng och svettas som fasen. Min ända chans är att yttnyttja korten som jag inte har kunnat använda på ca 5 omgångar (plz) Det hjälpt. jag fick mina hjältepoäng och kunde besegra monstret. :P I och med det knep jag därmed segern!!
(otroligt avanserad beskrivning detta :P)
Det hela slutar med att vi alla svettiga går ut en stund för att ta frisk luft. Det va den absolut bästa/värsta omgången av Munchkin som vi någonsin har/kommer ha spelat.


Det va otroligt skoj att spela spel med grabbarna såhär när skolan börjat. Det får göras om! ^^

Hejsvejs

RSS 2.0